Domov > Avtorji >

Dr. Raymond Moody

Dr. Raymond Moody je svetovna avtortiteta na področju posmrtnega življenja. Po izobrazbi psiholog in zdravnik, ki je svoje življeje posvetil raziskovanju posmrtnega življenja. S svojimi raziskavami je spremenil zavest zahodnega sveta glede smrti, umiranja in obstoja posmrtnega življenja, ter mnogim prinesel odgovore in uteho. Njegovo življenjsko delo je izjemno, neponovljivo in vsekakor pionirsko. 

Skorajda 40 let nazaj je ameriški psiholog Dr. Raymond Moody izdal prvo znanstveno študijo s področja življenja po življenju. Njegova pionirska raziskava je definirala povsem nov pojem 'obsmrtne izkušnje' (NDE - near death experience) in popolnoma spremenila naše razmišljanje o življenju in smrti. 

Izjemne raziskave je Dr. Mody zapisal v svetovni uspešnici 'Življenje po življenju' , ki je ustvarila resnično svetovno senzacijo in za večno spremenila naše gledanje na posmrtno življenje. V knjigi je Dr. Moody izpostavil 150 primerov ljudi, ki so doživeli klinično smrt, imeli obsmrtno izkušnjo ter se vrnili, da bi o tej izkušnji tudi poročali. Med vsemi temi primeri je opaziti izjemne podobnosti, ki so Dr. Moodyja gnale v nadaljno poglobljeno raziskavo tega področja. 

Dr. Moody je prejel tudi bronasto medaljo na filmskem festivalu v New Yorku za film posnet po njegovi knjigi ‘Življenje po življenju’. Bil je gost mnogih oddaj, med drugim tudi večkratni gost pri Oprah.

Danes, toliko let kasneje, Dr. Moody še vedno prihaja do izjemnih in presenetljivih odkritij. Njegova druga knjiga, ki je tudi prevedena v slovenski jezik in izdana v založbi Annai Publishing, se posveča predvsem ‘skupinskim’ obsmrtnim izkušnjam. Gre namreč za globoke duhovne izkušnje, ki so jih bili deležni svojci umirujočega. Izjemnega zgodbe, razkritja in uvidi v naslednjo raven bivanja se razkrijejo v njegovi drugi uspešnici ‘Utrinki večnosti’.